Informatie

Informatie

Start en finish locatie

Zwem, Sport en Zorg

Het Ravijn Nijverdal
Piet Heinweg 16
7441 GZ Nijverdal.

Oproep:
Zoek vooraf contact met elkaar en ga carpoolen! Er is niet voor elke individuele deelnemer parkeerruimte.

De nieuwe tunnel in de N35 onder Nijverdal heeft ervoor gezorgd dat er nauwelijks nog verkeersopstoppingen in het dorp zijn. Om te voorkomen dat je als deelnemer of supporter toch nog in het verkeer vastloopt raden we jullie aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of gezamenlijk te gaan carpoolen. De treinverbinding met Nijverdal is uitstekend en het station is op loopafstand van het start/finishgebied.
Hou er ook rekening mee dat de weg tussen Holten en Nijverdal over de berg – Nijverdalsebergweg – in augustus  ‘s avonds vanaf 21:00 uur tot ‘s morgens 09:00 uur afgesloten is voor alle doorgaande verkeer! U loopt het risico op een bekeuring indien er toch in de gesloten tijd over deze weg wordt gereden.

Tip:
Controleer de deelnemerslijsten en zoek naar medelopers uit je omgeving.
Samen carpoolen is gezelliger, veel voordeliger en minder belastend voor het milieu!
Nog schoner: vanaf de Duitse grens loopt de nieuwe F35 Fietssnelweg dwars door Twente naar de startplaats van de SallandTrail.

Starttijden

Startnummers ophalen kan op vrijdag 21 augustus van 16:00 tot 18:00 en op zaterdag 22 augustus voor de start vanaf 7:15.

De starttijden zijn (voorlopig) als volgt:

08:00 uur – start 50 Mijl (80,5 km) SallandTrail
09:00 – start 50 km SallandTrail
09:30 uur – start 25 km SallandTrail (eerste groep)
10:00 uur – start 25 km SallandTrail (tweede groep)

De limiet eindtijd voor de 50 km is 6,5 uur (finishtijd uiterlijk 15:30 uur).
De limiet eindtijd voor de 50 Mijl (80,5 km) is 10 uur (finishtijd uiterlijk 18:00uur).
LET OP:
Wie voor de eerste 65 km langer dan 8 uur nodig heeft, wordt bij 2e doorkomst verzorgingspost Lemele verzocht uit te stappen (na 65 km.)

Vanaf 18:00 uur wordt het finishgebied opgeruimd. U kunt dan nog wel tot 19:00 uur van de faciliteiten van Het Ravijn gebruik maken (omkleden, douchen, restaurant).

Verzorging

De verzorging, zowel onderweg als na afloop, is uitstekend!
Op de 25 km, de 50 km en de 50 Mijl route zijn Supercoop-verzorgingsposten geplaatst. Deze bevinden zich steeds op ca. 12 à 13 km van elkaar (zie

Supercoop logo

de routekaartjes). Op de verzorgingsposten is water, sportdrank, thee en cola verkrijgbaar. Er zijn ook stukjes banaan, sinaasappel en koek beschikbaar. Deelnemers dienen zelf, indien gewenst, te zorgen voor extra drinken/eten onderweg (bidons, gelletjes, Camelbak etc.). Na afloop is er voldoende mogelijkheid om de verbruikte koolhydraten weer aan te vullen. Voor alle ultralopers (50 km en 80,5 km) is er op ca. 6 km voor de finish nog een extra verzorgingspost ingericht.
Alle betalende deelnemers kunnen na de finish gratis gebruik maken van zwembad Het Ravijn.

Het zwembad blijft zaterdag geopend tot 19:00 uur. Meegereisde familieleden e.d. kunnen ook gebruik maken van het zwembad maar moeten dan wel even een kaartje kopen. (PS: omdat het zwembad gewoon open is voor publiek moet u bij het douchen wel gebruik maken van zwemkleding!) U kunt na afloop gebruik maken van professionele massage.
In de hal van het zwembad kunt u zich daarvoor aanmelden. De masseurs vragen geen geld maar wij stellen het zeer op prijs wanneer u hun inspanningen met een vrijwillige bijdrage beloont. Er is een uitstekend horecagedeelte aanwezig en tot ’s avonds geopend.

Tijdregistratie

Direct naast de start/finish staat een digitale klok die bij de start begint te lopen. Bij doorkomst of binnenkomst kan iedere loper de eigen eindtijd/doorkomsttijd goed zien. Eindtijden worden dit jaar opnieuw digitaal bijgehouden en verwerkt in een uitslagenlijst. (www.mijninschrijving.nl SallandTrail)
Finishen op de 50 km trail of de 50 Mijl trail telt mee voor de 100MarathonClubNederland. Resultaten op de 50km en 50 mijl worden ook gepubliceerd op de UltraMarathonStatistieken site van de DUV (Deutsche Ultramarathon Verein).

Finishen op de 50 mijl SallandTrail levert 3 ITRA-punten op; finishen op de 50 km SallandTrail levert 2 ITRA-punten op, internationaal te gebruiken bij inschrijving voor grote trails (zoals Ultra-Trail du Mont-Blanc )

U heeft geen eigen chip nodig en hoeft geen chip te huren of te kopen.
De benodigde tijdchip is al achter op uw startnummer bevestigd. (niet lospeuteren dus!) In tegenstelling tot eerdere jaren hoeft het startnummer na afloop niet meer ingeleverd te worden.