Deelnemers

sIMG_6235Voor de zevende editie van de SallandTrail zullen opnieuw vele trailliefhebbers naar de prachtige omgeving van Nijverdal-Hellendoorn trekken. De Sallandse Heuvelrug leent zich uitstekend voor een mooie, pittige trail. Dankzij de uitgestrektheid van het natuurgebied, het fantastische Nationale Park en de vele paden en paadjes over en langs de hellingen van de Sallandse Heuvels is er voldoende uitdaging voor de snel groeiende groep trailliefhebbers!

Wil je zien wie er allemaal meedoen?
Kijk op www.mijninschrijving.nl onder SallandTrail Nijverdal
Wie weet zitten er bekenden tussen met wie je samen kunt carpoolen naar Nijverdal!

Voor de beginnende trailrunner biedt de 25 km. SallandTrail
een perfecte mogelijkheid om kennis te maken met deze sport. Je moet dan wel rekening houden met een pittig parcours dat qua inspanning, concentratie en alertheid meer van je vraagt dan het lopen van een halve marathon over vlakke verharde wegen. Die inspanning wordt nog groter wanneer de onverharde paden zwaar zijn geworden door langdurige regenval in de periode voorafgaand aan de trail.  Voorzichtigheid en oplettendheid op obstakels (o.a. boomwortels) en medelopers is dan gewenst, vooral bij de minder ervaren traillopers.  Aan de andere kant is het zo dat bij heel veel trailrunners de beleving en het genieten van het lopen in een mooie omgeving centraal staan en niet het realiseren van een toptijd; juist niet! Bij de finish van de SallandTrail worden ook geen (geld)prijzen uitgedeeld voor de snelste lopers.
Niet alleen voor de beginnende trailrunner maar ook voor de meer ervaren lopers, voor wie een afstand van 50 km. of meer (nog) te veel van het goede is, biedt de 25 km. SallandTrail voldoende uitdaging. In totaal kunnen we maximaal 700  liefhebbers op deze afstand inschrijven. Om ervoor te zorgen dat de drukte direct na de start niet te groot wordt, starten we dit jaar opnieuw met 2 startgroepen op de 25 km. (Let op! In de maanden voorafgaand aan de SallandTrail worden elk jaar Verkenningstrails georganiseerd! Ideaal voor een goede voorbereiding!!)

De meer ervaren trailrunners konden in de afgelopen edities inschrijven voor de 50 km. SallandTrail . Vanaf de allereerste aflevering waren de reacties enorm enthousiast en lovend! Het aantal aanvragen voor deelname was veel hoger dan het aantal deelnemers dat we toe konden laten op deze afstand. Uit binnen- en buitenland kwam de dringende vraag om meer deelnemers toe te laten op de 50 km. SallandTrail.  Dankzij de goede samenwerking en afspraken met de natuurorganisaties èn de perfect verlopen zes vorige afleveringen van de SallandTrail kunnen we in 2018 weer voldoende mensen laten genieten van de 50 km. SallandTrail. Het aantal deelnemers op deze afstand is maximaal 325 !!

Deelnemende ultralopers reageerden enthousiast en bijna hongerig op signalen over langere afstanden bij de SallandTrail. De in aantal snel toenemende groep van ultra-traillopers is voor afstanden van boven de 50 km. veelal aangewezen op trails die in de ons omringende landen worden georganiseerd. Het aanbod in Duitsland, België, Frankrijk en het Alpengebied is vele malen groter dan in Nederland. Daar moet je als liefhebber dan wel elke keer een eind voor reizen en meestal hoge kosten voor maken…
Bij de SallandTrail 2018 is er voor maximaal 175 ultra-traillopers – uit binnen- en buitenland – opnieuw de mogelijkheid geopend om een afstand van 75 kilometer af te leggen in de mooie omgeving van Salland! Met name vanuit Duitsland is er een groeiende belangstelling voor deze ultratrail !!

De verwachting is dat de belangstelling voor de SallandTrail groter zal blijken te zijn dan het limiet aantal deelnemers op elke afstand. In dat geval zal een reservelijst worden geopend. Deze inschrijvers zullen op volgorde van inschrijving worden toegevoegd aan de deelnemerslijsten, zodra daar ruimte ontstaat. De betreffende personen ontvangen daarvan tijdig een berichtje.

 

Noot:

  • voor elke SallandTrail geldt dat deelname volledig op eigen risico en eigen verantwoording geschiedt;
  • de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het zoekraken of beschadiging van persoonlijke eigendommen, noch voor blessures en/of schade die terug te voeren is op deelname aan een SallandTrail;
  • indien door onvoorziene, bijzondere omstandigheden/overmacht ( denk aan een gevaarlijke weersituatie of een calamiteit op of rond het parcours) de SallandTrail geheel of gedeeltelijk moet worden afgelast, kan geen aanspraak gemaakt worden op teruggave van het inschrijfgeld.
  • mocht er om wat voor reden dan ook besloten moeten worden om de SallandTrail niet door te laten gaan, komt er gegarandeerd een regeling waarbij we de ingeschreven, betalende deelnemers op de één of andere manier zullen compenseren.  Zij zullen op z’n minst de eerstvolgende aflevering tegen een gereduceerd tarief deel kunnen nemen.

logo Hellendoorn nieuw